مطالب

کشمش چه ویتامین هایی دارد

کشمش چه ویتامین هایی دارد

ارزش غذایی کشمش به دلیل داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که در این دانه‌ها وجود دارد. کشمش می‌تواند یک میان‌وعده کامل باشد و مصرف منظم آن به علت داشتن فیبر به افراد زیادی توصیه می‌شود.

مواد مغذی و کالری کشمش

کشمش به دلیل غنی بودن از مواد مغذی انرژی‌زا، محبوبیت بالایی دارد. در هر 100 گرم کشمش، حدود 300 کالری وجود دارد که علاوه بر طعم خوشمزه، فواید بسیاری نیز دارد. خواص و کالری بالای کشمش به شما انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه را می‌دهد. کشمش حاوی 65 گرم قند است و در مقایسه با سایر میوه‌های خشک، شیرینی بیشتری دارد.

قند موجود در کشمش، به عنوان قند طبیعی محسوب می‌شود. برخلاف شکر سفید که برای بدن ضرر دارد. کشمش سبز همچنین سرشار از کلسیم و سایر مواد مغذی ضروری است. در هر 100 گرم کشمش، 3.3 گرم پروتئین، 4.5 گرم فیبر رژیمی، 2.3 میلی‌گرم ویتامین C، فسفر و 1.8 میلی‌گرم آهن وجود دارد که همگی به ارزش غذایی این میوه خشک افزوده‌اند. کشمش را می‌توان به‌عنوان یک گزینه مغذی و انرژی‌زا در رژیم غذایی روزانه قرار داد.

ویتامین های موجود در کشمش

کشمش به دلیل حاوی ترکیبات مفیدی نظیر آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و ویتامین‌های گروه B، برخی خواص مفیدی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و درمان بیماری‌هایی که در ادامه ذکر می‌شود دارد

  1. کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی: با توجه به اینکه کشمش حاوی فیبر است، مصرف آن می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی مؤثر باشد. فیبر موجود در کشمش موجب افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) شده و همچنین باعث کاهش فشار خون می‌شود.
  2. کاهش خطر ابتلا به دیابت: با توجه به اینکه کشمش حاوی فیبر است، مصرف آن می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از دیابت مؤثر باشد. فیبر موجود در کشمش موجب کاهش جذب قند و همچنین کاهش نیاز به انسولین می‌شود.
  3. حفظ سلامت چشم: کشمش حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است که به عنوان ماده‌ای قدرتمند برای حفظ سلامت چشم شناخته می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کشمش مانند ویتامین C، E و کاروتنوئیدها می‌توانند در پیشگیری از بروز بیماری‌های چشمی نظیر آب‌سیاهی (کاتاراکت) و بیماری‌های مربوط به پیری مکعبی (ماکولوپاتی) مؤثر باشند.
  4. جلوگیری از بروز بیماری‌های سرطانی: فنل‌های موجود در کشمش به عنوان یک ماده ضد سرطان شناخته می‌شوند. این ترکیبات می‌توانند در کاهش خطر بروز بیماری‌های سرطانی نظیر سرطان پستان، سرطان روده بزرگ و سرطان معده و سرطان ریه مؤثر باشند.
  5. حفظ سلامت استخوان: کشمش حاوی فسفر و کلسیم است که برای حفظ سلامت استخوان ضروری هستند. همچنین، وجود ویتامین D در کشمش باعث جذب بهتر کلسیم در بدن می‌شود.
  6. کاهش التهاب: فنل‌های موجود در کشمش اثرات ضدالتهابی دارند.

خواص کشمش سبز

کشمش سبز، یکی از میوه‌های خشک‌شده‌ با فواید بی‌شمار برای استحکام استخوان‌ها است. این میوه خشک، که همان انگور خشک‌شده است، به عنوان منبع غنی کلسیم، ویتامین D و فسفر شناخته می‌شود و هواداران زیادی دارد.

به‌تازگی ثابت شده که کشمش سبز به کاهش درد مفاصل نیز کمک می‌کند، به‌ویژه برای افرادی که در آستانه میانسالی هستند و برای جلوگیری از تحلیل استخوان‌ها و مفاصل، از آن استفاده می‌کنند. البته باید به یاد داشت که مصرف متعادل این میوه خشک مفید است و مصرف بیش از حد آن می‌تواند ضرر داشته باشد. کشمش سبز را می‌توان به عنوان یک منبع غنی و مغذی در رژیم غذایی گنجاند تا از فواید آن بهره‌مند شد.

ویژگی و ارزش غذایی کشمش آفتاب خشک

کشمشی که در آفتاب خشک می‌شود، ارزش غذایی بیشتری نسبت به کشمش تیزابی دارد. این روش سنتی باعث می‌شود رنگ کشمش‌ها قهوه‌ای و زرد تیره باشد. همچنین، کشمش‌ها را می‌توان به طور طبیعی در سایه خشک کرد که رنگ آن‌ها متمایل به سبز خواهد بود. برای تهیه کشمش با این روش نیاز به زمان بیشتر و صبوری است، اما در مقابل ارزش غذایی بالاتری خواهد داشت.

نتیجه گیری

شاید بتوان یکی از مهم‌ترین ویژگی کشمش را تقویت سیستم ایمنی بدن دانست. کشمش دارای مواد مغذی لازم مثل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است که برای مقابله با رادیکال‌های آزاد، تثبیت آنها و جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به گلبول‌های سفید خون کمک‌کننده است.

یکی از معروف ترین و معتبر ترین عرضه کننده های انواع کشمش در کشور فروشگاه کشمش فرزان تاک است که انواع کشمش های مختلف را در ابعاد متفاوت و درجه کیفی بالا عرضه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *