مطالب

خواص و فواید کشمش

خواص و فواید کشمش

کشمش‌ها عمدتاً از طریق خشک کردن انگور در زیر آفتاب تولید می‌شوند. انگور با از دست دادن رطوبت کوچک شده و بافتی چروکیده پیدا می‌کند. با توجه به محتوای آب فراوان در انگور، با کاهش رطوبت، شیرینی آن افزایش می‌یابد. روش‌های تولید کشمش از دوران باستان رایج بوده‌اند و شواهد این تولید در نوشته‌های مصر باستان کشف شده است. امروزه مصرف کشمش در جهان به طور چشمگیری افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود که با افزایش آگاهی از خواص سلامتی آن، این روند ادامه یابد.

کاهش احتمال پوسیدگی دندان

برخلاف تصور عمومی که به دلیل شیرینی و چسبندگی کشمش‌ها ممکن است فکر کنند که برای دندان‌ها مضر هستند، کشمش‌ها در واقع سلامت دهان را بهبود می‌بخشند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که به علت وجود ترکیبات گیامایه در کشمش که از رشد باکتری‌های دهانی جلوگیری می‌کنند، کشمش یکی از بهترین عوامل برای معکوس کردن پوسیدگی دندان و بهبود سلامت لثه است. یکی از پنج ترکیب گیامایه موجود در کشمش، اسید اولئانولیک است که رشد دو نوع باکتری که یکی منجر به پوسیدگی دندان و دیگری منجر به بیماری لثه می‌شود را مختل می‌کند.

کمک به دستگاه گوارش

کشمش به دلیل داشتن مقادیر فراوان فیبر می‌تواند یک خوراکی بسیار مفید برای دستگاه گوارش باشد. کشمش حاوی هر دو نوع فیبر، یعنی فیبر محلول در آب و فیبر غیرمحلول در آب است و به طور هم‌زمان از دو مشکل رایج دستگاه گوارش یعنی اسهال و یبوست جلوگیری می‌کند. میوه‌های خشک مانند کشمش شاید کالری بیشتری نسبت به میوه‌های تازه داشته باشند، اما میزان فیبر آنها نیز بیشتر است.

کنترل دیابت

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مصرف منظم کشمش‌های تیره‌رنگ در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم می‌تواند به کاهش قابل توجهی در قند خون پس از وعده‌های غذایی و قند خون ناشتا منجر شود و همچنین فشار خون سیستولی را کاهش دهد. به‌طور کلی، مصرف کشمش برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم مفید است و فیبر موجود در آن می‌تواند با کنترل جذب قند، از جهش انسولین جلوگیری کرده و به‌صورت طبیعی بیماری دیابت را کنترل کند.

کشمش برای کاهش اسیدیته

همانطور که قبلاً اشاره شد، کشمش‌ها سرشار از پتاسیم و منیزیم هستند که به عنوان یک درمان طبیعی برای اسیدیته عمل می‌کنند. این مواد معدنی دو عنصر رایج در آنتی اسیدها محسوب می‌شوند، زیرا در مقیاس PH خاصیت قلیایی دارند.

دو نوع اسیدوز وجود دارد و بسیاری از بیماری های سیستم تنفسی، جوش، بیماری های پوستی، آسیب به اندام های داخلی، نقرس و کلیه را درمان می کند.

کشمش برای بهبود سلامت مو و پوست

آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C موجود در کشمش به جوان‌سازی پوست و از بین بردن چین و چروک کمک می‌کنند. مصرف کشمش می‌تواند از بروز مشکلاتی مانند پسوریازیس و آکنه جلوگیری کند.

مصرف روزانه کشمش به داشتن موهایی براق و ضخیم کمک می کند، زیرا محتوای ویتامین C آن از آسیب سلول ها جلوگیری می کند. خواص ضد التهابی آن باعث جلوگیری از سوزش پوست سر و شوره سر می شود.

جلوگیری از سرطان

رادیکال‌های آزاد از عوامل اصلی رشد سلول‌های سرطانی و انتشار سرطان در بدن هستند. بنابراین، خوراکی‌های غنی از آنتی‌اکسیدان مانند کشمش می‌توانند یک عامل طبیعی عالی در مبارزه با سرطان باشند. با افزودن کشمش به رژیم غذایی خود، می‌توانید نه تنها سطح آنتی‌اکسیدان بدن را افزایش دهید، بلکه آسیب‌های سلولی را نیز کاهش داده و با سرطان مقابله کنید.

کشمش‌ها، به‌ویژه کشمش‌های تیره‌رنگ مانند کشمش فخری، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی به نام آنتوسیانین هستند که خواص ضدآلرژی، ضدالتهاب، ضدمیکروب و ضدسرطان دارند.

نتیج گیری

همانطور که اشاره شد، کشمش یکی از پرخاصیت‌ترین خوراکی‌هایی است که می‌توانید در طول روز به جای خوراکی‌های مضر مصرف کنید. خواص کشمش برای دیابت، فشار خون، قلب، کبد چرب و زنان باردار، دلایل اصلی انتخاب این خوراکی به عنوان تنقلات روزمره است. کشمش بهترین جایگزین قند برای بیماران دیابتی نیز هست. یکی از معروف ترین و معتبر ترین عرضه کننده های انواع کشمش در کشور فروشگاه کشمش فرزان تاک است که انواع کشمش های مختلف را در ابعاد متفاوت و درجه کیفی بالا عرضه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *